Pusztaszabolcs Város
Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal

Címünk

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat - Polgármesteri Hivatal
2490 Pusztaszabolcs Velencei u 2.

Telefon:
E-mail:
25 273-002; 273-036; 271-833 polghivatal@pusztaszabolcs.hu
Fax: 25 273-002  

Tisztségviselőink

Polgármester: Jegyző:
Simonné Zsuffa Erzsébet Vezér Ákos


Partnertelepülések

Staufenberg
Kultúrális és hitélet, állandó rendezvények - Oldal 3 Nyomtatás
Tartalomjegyzék
Kultúrális és hitélet, állandó rendezvények
2. oldal
3. oldal
4. oldal
Minden oldal
Kiadványok, kommunikáció

Pusztaszabolcson az információ áramlás a lakosság és az érdeklődő közvélemény hírekkel történő ellátását jelenti. A pusztaszabolcsi önkormányzat havi rendszerességgel jelenteti meg kiadványát „Szabolcs Híradó” címmel, ami a lakossági informálás egyik legfőbb eszköze. (Felelős kiadó: Pusztaszabolcs Város önkormányzat Képviselő-testülete, Főszerkesztő: Czöndör Mihályné, 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel.: 06/20/398-8557, e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
2004. január 1-jén megkezdte működését a településen a TÓ TÉVÉ videostúdiója (Gárdony, Szabadság u. 30/B. – Főszerkesztő: Máté G. Péter). Kéthetente félórás műsorral jelentkeznek Pusztaszabolcsról, valamint folyamatos képújságot is sugároznak. A televízió internetes elérhetőségei: www.toteve.fw.hu, www.emgepe.fw.hu.
A nagyközség megjelenik a világhálón is, színes, információkban gazdag internetes oldalai a www.pusztaszabolcs.hu és a www.infoszabolcs.hu címek alatt érhetők el.
2004-ben a Forrás Kiadó megjelentette Pusztaszabolcs Zsebkalauzát. A kiadvány tartalmaz egy információs térképet Pusztaszabolcsról, valamint egy háromnyelvű (magyar, német, angol) rövid leírást a település elhelyezkedéséről, történelméről, látnivalóiról, nevezetességeiről. Fontos információhordozók továbbá a fejér megyei – főként idegenforgalmi célzatú – promóciós kiadványok, melyekben Pusztaszabolcs is megjelenik.
A székesfehérvári Fehérvár Rádióval is szerződést kötött az önkormányzat. Havonta fél órában a polgármesterrel készített interjúban bemutatásra kerülnek az elmúlt havi események. A megyei újsággal (Fejér Megyei Hírlap) jó a kapcsolat, a tudósítók a képviselő-testületi üléseken rendszeresen rész vesznek, arról rendre tudósítanak.
A lakossági információ áramlását és azok cseréjét biztosítják a lakossági fórumok is. Közmeghallgatáson a lakók véleményét rendszeresen kikérik a fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatban. Nyilvánosak a képviselőtestületi és bizottsági ülések, amelyek kábeltelevíziós közvetítése is megvalósult. Pusztaszabolcs több pontján információs táblákat helyezett el a képviselő-testület.
Pusztaszabolcsról az elmúlt évtizedekben több monográfia is megjelent. Ezek az alábbiak:
  • Kádár Béla: Pusztaszabolcs Község rövid története (1970)
  • Zsiday Csaba – Kádár Béla: 100 év krónikája – A mai Pusztaszabolcs (1981)
  • Darázsné Domonyik Katalin: Ó pusztám, te szép, te szép emlék (1999)
  • Darázsné Domonyik Katalin: Pusztaszabolcs múltja és jelene (2004)
  • Községtörténeti füzetek (sorozatszerkesztők: Czöndör Mihályné, Joó Katalin és Csányi Kálmán)

Testvérvárosi kapcsolat

Az önkormányzatnak németországi testvértelepülése van, Staufenberg tízezer lakosú, tíz településrészből tevődik össze, körjegyzőségi formában működik. A két település a partnertelepülési megállapodást 2000-ben írta alá. A megállapodás értelmében a következő kötelezettségeket vállalták egymás irányába:
  • A települések közötti tartós és folyamatos kapcsolattartás.
  • Magánszemélyek, csoportok, családok találkozásainak támogatása.
  • ünnepi alkalmak, kulturális és sportrendezvények szervezése.
  • Rendszeres szakmai találkozók.
  • Részvétel egymás társadalmi és kulturális eseményein.
  • Ismeretanyag és információ csere.
  • Éves munkaprogramok kidolgozása.
A települések kapcsolata élénk, ami különösen igaz volt 2004-es évre. Az első kiemelt esemény Magyarország Európai Unióhoz történő csatlakozása volt, az alkalomból megrendezett ünnepségen megjelent Volker Zimmermann, Staufenberg polgármestere is. A történelmi esemény pillanatában – éjfélkor – a német település polgármestere oklevél átadásával köszöntötte Pusztaszabolcsot az Európai Unióban. A válasz és a köszönet nem váratott sokáig magára. A két település közötti közel 1200 km-es távot a 2004 nyarán egy 15 fős pusztaszabolcsi váltó futva tette meg, így vitték el a helyiek üdvözletét Németországba. A testvértelepülés honlapja a bal oldali menüsorból érhető el.

A pusztaszabolcsi váltó Staufenbergben


 

Tisztelt Látogatónk!

Honlapunk megújult!
Jelenleg a legfrissebb hírek a pusztaszabolcs.hu oldalon érhetőek el

Simonné Zsuffa Erzsébet
polgármester

Szavazások

Ön szerint hogyan szabályozzák a forgalmi rendet az Arany János utcában?
 

Képek városunkról

album094.jpg