Pusztaszabolcs Város
Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal

Címünk

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat - Polgármesteri Hivatal
2490 Pusztaszabolcs Velencei u 2.

Telefon:
E-mail:
25 273-002; 273-036; 271-833 polghivatal@pusztaszabolcs.hu
Fax: 25 273-002  

Tisztségviselőink

Polgármester: Jegyző:
Simonné Zsuffa Erzsébet Vezér Ákos


Partnertelepülések

Staufenberg
Intézmények bemutatása - Oldal 4 Nyomtatás E-mail
Tartalomjegyzék
Intézmények bemutatása
2. oldal
3. oldal
4. oldal
5. oldal
6. oldal
7. oldal
Minden oldal
Artemisz Nyelviskola

A nyelviskolát a Nea Artemisz Nyelvoktató Központ Kft. (Székhely: Pusztaszabolcs, Szent István u. 1.) működteti. A nyelviskolát 2004-ben alapították, tanulóinak száma: kb. 200 fő, a hallgatók lakóhelye jellemzően: Pusztaszabolcs, Adony, Besnyő, Beloiannisz, Iváncsa, Perkáta, Szabadegyháza. A nyelviskola kiemelkedő térségi szereppel rendelkezik. Az oktatott nyelvek: angol, német, francia, olasz, spanyol, magyar mint idegennyelv. Az alkalmazottak száma 4 fő + 6 tanár vállalkozóként foglalkoztatva. Akkreditált nyelvvizsgahely, 2007 márciusától engedélyük van, hogy a Pusztaszabolcsi Szabolcs Vezér Gimnázium és Szakközépiskolában állami nyelvvizsgáztatást végezzenek. Az iskola 2006 novemberében Európai Nyelvi Díjas minősítést kapott, ezáltal ajánlott nyelviskola lett az EU minősítés alapján. 2006 novemberétől: „Tündér-vonat játszóház és gyermekmegőrző”-t indítottak. Hétvégén és nyelvórai foglalkozások alatt bonyolít nagyobb forgalmat. (www.neaartemisz.hu)

Kulturális- és művelődési intézmények

Az alap és a középfokú oktatási intézmények mellett a kultúra közvetítésében és a nevelésben Pusztaszabolcson jelentős szerep hárul a művelődési intézményekre, kultúra közvetítőkre.

Művelődési ház, könyvtár, Közösségi Ház

Az önkormányzat fenntartásában működik a művelődési ház. Az épületben található a „Petőfi terem” elnevezésű közösségi színtér, melyet az önkormányzati alkalmazásban álló közművelődés-szervező üzemeltet, valamint a könyvtár. A Petőfi terem 100 fő befogadására alkalmas. A nagyközségi könyvtár 2003 októberéig a Polgármesteri Hivatal telephelyeként működött, azt követően részben önállóan gazdálkodó részjogkörű költségvetési szervként vesz részt a település művelődéspolitikai céljainak elérésében.
Az önkormányzat és lelkes könyvtárosa mindent megtesz a könyvtár népszerűségének növelésére. Pályázatokkal, versenyekkel, iskolai ösztönzéssel javítják az elfogadottságot. Az állománygyarapítás folyamatos, a könyvtárellátóval zavartalan a kapcsolat. Az intézmény az általános könyvári feladatai mellett a nagyközség egyik közművelődési centrumává nőtte ki magát. 2004-től részt vesz az e-Magyarország programban, ingyenes Internet használatot biztosítva a látogatóknak 2 számítógépen.
A könyvtárban számos kulturális és oktatási célú rendezvényt szerveznek:

  • Könyvtárbemutatók
  • Író- és olvasó találkozó
  • Játékversenyek
  • Könyvtárbemutató, könyvtárhasználati foglalkozások

A Közösségi Ház a Katolikus Egyház és a Pusztaszabolcsi önkormányzat közösen finanszírozott létesítménye. Felújítási költségeit – 20 millió Ft-ot – 50-50%-ban az egyház és az önkormányzat adta össze 2003-ban. A ház működési költségeinek felét (évi 500 e Ft-ot) is az önkormányzat fizeti. A felújítás óta a Közösségi Ház a helyi kulturális élet egyik központjává vált, ez lett a pusztaszabolcsi egyesületek, klubok működésének egyik fő színtere. A házban is működik e-Magyarország pont.
A Szabolcs Vezér Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium épületének első emeleti aulájában állandó kiállításként helytörténeti gyűjtemény tekinthető meg. 

Tisztelt Látogatónk!

Honlapunk megújult!
Jelenleg a legfrissebb hírek a pusztaszabolcs.hu oldalon érhetőek el

Simonné Zsuffa Erzsébet
polgármester

Szavazások

Ön szerint hogyan szabályozzák a forgalmi rendet az Arany János utcában?
 

Képek városunkról

album056.jpg