Pusztaszabolcs Város
Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal

Címünk

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat - Polgármesteri Hivatal
2490 Pusztaszabolcs Velencei u 2.

Telefon:
E-mail:
25 273-002; 273-036; 271-833 polghivatal@pusztaszabolcs.hu
Fax: 25 273-002  

Tisztségviselőink

Polgármester: Jegyző:
Simonné Zsuffa Erzsébet Vezér Ákos


Partnertelepülések

Staufenberg
Karitatív szervezetek

Alba Caritas Hungarica Alapítvány Pusztaszabolcsi csoportja

Az Alba Caritas Hungarica nemzetközi segélyszervezet helyi egyesülete. Kiemelkedő segítő munkájuk a szociális területen pótolhatatlan. A gyermekes családoktól az idősekig a társadalom minden rétegében érezhető tevékenységük eredménye. Otthoni segítségnyújtást, ápolást, gyermekek táboroztatását, segítését szervezik. A helyi csoportot 1995-ben hozták létre. Rendszeresen megpróbálnak a hozzájuk forduló, segítségre szoruló családokon segíteni. A segítség nyújtás alatt pl. a hátrányos helyzetű gyerekek táboroztatásának segítését, betegek látogatását, napi szükségletek áthidalását, idősekről való megemlékezést, fiatal segítők képzését, stb. értik.
Elnöke Hajdó Györgyné, székhelye Szent István u. 41.


Egészségért Alapítvány
Az 1993-ban létrehozott alapítvány döntően szociális-karitatív tevékenységet végez. Fő területe: idősek gondozása, segítése, egészségügyi, laboratóriumi eszközök beszerzéséhez hozzájárulás, segítik a hozzájutást az ellátásokhoz, rászorultak részére műtéti támogatás nyújt.
Elnöke: Kranauer László, székhelye Kastély u. 46.

Harmónia Nyugdíjas Egyesület

A 2005-ben alapított egyesület 25 aktív taggal rendelkezik. Céljuk a településen a kulturális értékek erősítése, a nyugdíjasok közösségi tevékenységének fellendítése, ezen belül a Nyugdíjas Énekkar szervezett keretek között történő működése. Részt vesznek a megyei nyugdíjas egyesület programjain, nyugdíjas találkozókon, dalaikkal fellépnek rendezvényeken, saját maguk is változatos, például kézműves programokat szerveznek. Hetente összejövetelt tartanak a Petőfi teremben. Évente megszervezik az Idősek Világnapját.
Az egyesület elnöke Dombrovszk Györgyné.

Nyugdíjas Egyesület fellépése


Magyar Rákellenes Liga Pusztaszabolcsi Szervezete

A Napraforgó Gyógyulni Vágyók Klubja, mely 2004. július 5. óta működött, 2006 januárjában csatalakozott hivatalosan a Magyar Rákellenes Ligához. A Klub vállalta a Liga célkitűzéseit pl. küzd a rák, az alkoholizmus, dohányzás ellen. Segíti az életmódjuk megváltoztatására kényszerült betegeket és családtagjaikat. Tagjai számára havonta összejöveteleket tart, szűrővizsgálatokat, orvosi előadásokat, kirándulásokat, kézműves foglalkozásokat szervez. Az évente megrendezésre kerülő Életmód és Szenvedélyek Napja c. rendezvény szervezésében, lebonyolításában aktívan részt vesz. Fontos számukra az emberközpontú betegellátás lehető legmagasabb szintre emelése. Segíti munkájukat sok szakember is, pl. Dr. Juhász Judit háziorvos, Petrik Szilvia dietetikus, Bokor Katalin természetgyógyász.
Elnöke Beslényi Ildikó.


Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület Pusztaszabolcsi Szervezete

A 2003-ban alakult szervezet célja: a fogyasztók felvilágosítása, segítségnyújtás jogos panasz esetén a fogyasztóknak érdekeik érvényesítésben. A 10 fős létszámmal bíró egyesület elnöke Horváth József, székhelye Rövid u. 10. Ügyfélfogadás: hétfő, szerda 16-20 óráig. Bővebben a www.ofepszabolcs.extra.hu honlapon és az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen.


Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pusztaszabolcs

Az egyesület taglétszáma 31 fő, a sok évtizedes tűzoltói múlttal rendelkező tagok mellett a fiatalok is egyre inkább bekapcsolódnak az egyesület életébe. Az 1924-ben alapított egyesület jó eszközállománnyal rendelkezik, mivel minden évben törekszenek a pályázati lehetőségek maximális kihasználására és ezt bizonyítja pl. a tavalyi évben megvalósult tűzoltószertár felújítás is. A megyei tűzoltó szövetség tagja is. Rendszeresen rendezvényeken képviseltetik magukat, bemutatókat, versenyeket szerveznek. Minden évben elmaradhatatlan részvételük a Szabolcs Napok rendezvényeiről. A tűzvédelmi feladatok mellett a helyi és a környező településeken szükség esetén fakivágást végeznek. Intenzív kapcsolatot tartanak fenn a német testvértelepülés, Staufenberg tűzoltóságával. Az egyesület honlapja: www.szabolcsote.hu
Elnöke Kaszás János,székhelyük Velencei út 65.

Tűzoltószertár


Pusztaszabolcsi Nyitott Kapu Egyesület

A társadalmi szervezet a Pusztaszabolcs területén élők esélyegyenlőségi, életviteli problémáinak feltárását és életminőségének javítását tűzte ki feladatául. A családok számára kulturális és szabadidős tevékenységeket szerveznek a partnerség és a szolidaritás elve alapján. Programjaik között szerepelnek kirándulások a hátrányos helyzetű gyerekeknek, Idősek Világnapjának megünneplése.
Képviselőjük Erben Irén, székhelye: Május 1. u. 8. Elérhetőség: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Pusztaszabolcsi Polgárőrség

Az 1992-ben létrehozott szervezet a megyei szövetség rendes tagja. Tagjaik száma jelenleg 36 fő. A rendőrséggel együttműködési megállapodást írtak alá, és egyre nagyobb szerepet vállalnak a bűncselekmények visszaszorításában. Feladatuknak tekintik a bűnüldözést, járőrszolgálatot működtetnek, segítenek az eltűnt személyek megkeresésében. Minden évben részt vesznek a megyei és az országos polgárőr találkozón. Biztosítják a postai kézbesítők munkáját, felügyelik a településen megrendezett orgonahangversenyeken résztvevők autóit és biztosítják a forgalmat. A Szabolcs Napokon és az Életmód Napon, a Szüreti Bálon és egyéb rendezvényeken biztosítják a nyugalmat. Bemutatják a rendőrség és a polgárőrség munkáját az általános iskola tanulóinak. A figyelő járőrszolgálatot folyamatosan végzik. Tagjaik közül 2006-ban Kovács Dénes ezüst, Krasztner László pedig bronz fokozatú polgárőr érdemrendet kapott.
A szervezet elnöke Hambalgó László, székhelye:


„Tiszta Utak Élő Táj” Egyesület

2008. januárjában alakult 18 taggal és 30 pártoló taggal. A szervezet megalakítására a „Tiszta Pusztaszabolcsért” akció apropóján került sor. Az Egyesület tisztán környezetvédelmi célú. Rendszeres programokat (pl. szemét gyűjtési akciók, stb.) szerveznek Pusztaszabolcson és a kistérségben egyaránt.
A szervezet elnöke Neikl-Ladány Ágnes, székhelye: Arany János u. 63.

 

Tisztelt Látogatónk!

Honlapunk megújult!
Jelenleg a legfrissebb hírek a pusztaszabolcs.hu oldalon érhetőek el

Simonné Zsuffa Erzsébet
polgármester

Szavazások

Ön szerint hogyan szabályozzák a forgalmi rendet az Arany János utcában?
 

Képek városunkról

album085.jpg