Pusztaszabolcs Város
Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal

Címünk

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat - Polgármesteri Hivatal
2490 Pusztaszabolcs Velencei u 2.

Telefon:
E-mail:
25 273-002; 273-036; 271-833 polghivatal@pusztaszabolcs.hu
Fax: 25 273-002  

Tisztségviselőink

Polgármester: Jegyző:
Simonné Zsuffa Erzsébet Vezér Ákos


Partnertelepülések

Staufenberg
Sport egyesületek Nyomtatás E-mail

„Erőnlét” Sportegyesület Pusztaszabolcs

Az egyesület megalakulásának előzménye a Force Gym Sportegyesület, amely 2001-2004-ig működött. Erőemeléssel, egészséges életmóddal foglalkozó egyesület. Jól szerepel az országos versenyeken. A Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztérium pontrendszere alapján 2002-ben a hetedikek voltak az országos rangsorban. Az egyesület célja a településen élők sportolási lehetőségeinek bővítése, az egészséges életmód, életszemlélet fontosságának tudatosítása, gyakorlati formáinak bemutatása, a szabadidő hasznos eltöltésének biztosítása. Az egyesületi tagok száma 25. Az egyesület a hagyományoknak megfelelően megrendezte Pusztaszabolcson a XX. Fejér Megyei Női-Férfi fekvenyomó Kupát, amelyre ifjúsági, junior, felnőtt és mozgáskorlátozott, valamint Masters I.-II.-III. kategóriában 23 településről 68 versenyző érkezett és 16 súlycsoportban mérték össze erejüket. A versenyen Kathi Béla Európa és világbajnok profi testépítő is bemutatót tartott. Ismét megrendezésre kerül a XXI. Hagyományos Fekvenyomó Pusztaszabolcsi Kupa, valamint a további programtervek között szerepel még országos versenyeken való részvétel, 6 fő országos versenyen történő igazolása és a Szabolcs Napok megrendezésében való részvétel.
Az egyesület elnöke Somogyi Béla, székhelye Szilágyi Erzsébet u. 36. (www.eronlet.extra.hu)

Erőnlét Sportegyesület


Pusztaszabolcsi Kutyabarát Klub
A klubot 1992-ben hozták létre, tagjainak száma 38. Céljuk a település kutyabarátainak és tenyésztőinek összefogása, kulturált kutyatartás elterjesztése, fiatalok és kezdő kutyák oktatása, betegségek felismertetése, az azok elleni védekezés, a kutyák fegyelemre való nevelése, őrző-védő kiképzés, kistérségi szakmai kapcsolatok fejlesztése, érdekvédelem. Jelentőségüket növeli, hogy a település házainak 90%-nál van kutya. A klub feladatai közé tartozik a tagok kineológiai ismereteinek bővítése is. Törekednek a helyi és a kistérségi rendezvényeken való részvételre, valamint rendszeresen megszervezik a tagok és az érdeklődők számára az állatorvosi előadásokat. A klub 15 éves fennállását ünnepelte, mely alaklomból Községtörténeti füzetet készítettek a Kutyaklubról, amelyben lefestik az elmúlt 15 év eseményeit a klubtagok és természetesen a kutyák főszereplésével együtt. A klub rendszeres programjai:
- hetente egy alkalommal kutyakiképzés tartása;
- Szabolcs Napokon kutyabemutató rendezése;
- Családi Napokon való részvétel;
- Állatok Világnapjának megtartása a közoktatási intézményekben;
- kistérségi rendezvényeken való aktív részvétel.

A klub elnöke Csombók Pál, székhelye József Attila u.7. Az egyesület honlapja: www.kutyabaratklub.hu
Kutyabarat Klub bemutatóPusztaszabolcsi Sport Club

Az 1927-ben alapított egyesületnek 150 tagja van. A labdarúgó csapat 15 évig a megyei első osztályban szerepelt. A 7-11 éves gyerekek a Bozsik Programban vesznek részt. Szurkolók száma hazai felnőtt bajnokság meccsein 200-300 fő. A településen mozgalmat szerveztek a futás népszerűsítésére. Az egyesület célja a rendszeres sportolás, testedzés biztosítása, a szabadidő egészséges és kultúrált eltöltésének biztosítása. Az egyesület 2007. tavaszán a megyei II. osztályban indult, de célul tűzte ki a feljebb jutás, ami sikerült is, így visszakerült a megyei I. osztályba. A megyei I. osztályban azonban a sok sérülések és egyéb problémák miatt a csapat gyengének bizonyult így 5 ponttal az utolsó helyen végzett, de a következő szezonokban javítani kívánnak jelenlegi helyükön. Rendszeresen megrendezik a Szabolcs Kupát, melyben megyei csapatok indulnak. A Club utánpótlás csapata az ifjúsági bajnokságokon előkelő helyen végez.
A sportklub elnöke Zserdin Balázs, székhely Dózsa György u. 15. ; e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.Örökmozgó Kistérségi Közhasznú Sportegyesület

Az egyesület aerobik szakágazatának célja az egyesületi tagok, valamint a kistérségben lakók sporttevékenységének biztosítása, versenyek, tanfolyamok szervezése, továbbá a közös érdekek védelméről történő gondoskodás. A szabadidő sporttal való eltöltésére létrejött egyesület. Az egyesület fontosnak tartja a kistérségi sportrendezvények szervezését, sportkapcsolatok létesítését és fejlesztését. Egyesületünkhöz Adony, Iváncsa, Beloiannisz, Besnyő és Pusztaszabolcs aerobik csapatai, valamint a Kismama Klub tartozik. A Kismama Klub tagjai hetente egy alkalommal találkoznak, céljuk a beszélgetés tapasztalatcsere. 2005-ben alakultak meg hivatalosan, bár már 5 éve óvodás koruk óta űzik a gyerekek a fantázia aerobikot, mely fejleszti az állóképességüket és a mozgáskoordinációjukat. Számos versenyen igen szép eredménnyel szerepeltek, bronz, ezüst és arany minősítéssel.
Az aerobik szakág rendszeres programjai között szerepel a Családi Napon való részvétel, a Dinamik aerobik bajnokságon szereplés, az Országos gyermek aerobik fesztiválon indulás, valamint az Országos döntőn való szereplés.
Honlapjuk címe: http://www.orokmozgose.hu/Site/Welcome.html
Kapcsolat: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Az egyesület elnöke Huszár Katalin, székhelye 2457 Adony, Árpád u. 21.


Örökmozgó Sportegyesület fellépése


Pusztaszabolcsi Szabadidősport Egyesület

A 2005-ben alapított egyesület az alábbi szakosztályokkal rendelkezik: természetjárás (20 fő), kerékpár (20 fő), futás (20 fő), labdarúgás (30 fő), kosárlabda (jelenleg nem aktív). Az egyesület célja, hogy tagjai részére a rendszeres testedzés és sportolás lehetőségének biztosítása, a lakosság szabadidősportjának segítése, sportkapcsolatok létesítése, fejlesztése.
Tervezett rendszeres programok:

- Futó szakosztály (Dobrán Anikó vezetésével)
Négy Évszak Maraton rendezvénysorozat: cél a rendszeres futók számának növelése, versenyzési alkalom teremtése a hobbi futók számára és az együtt sportolás örömének megismertetése. Ezenkívül hagyományosan részt vesznek a Duatlon versenyen és a Családi Napokon, valamint más futóversenyeken is képviseltetik magukat.
- Természetjáró szakosztály (Kovács Lajos vezetésével)
Közepes nehézségű túrák, nehéz túra pl a Rám Szakadékhoz.
- Labdarúgó szakosztály (Filotás József vezetésével)
Hagyományosan minden héten vasárnap Kispályás focit rendeznek. Cél még az Öregfiúk bajnokságának és a „Szabolcs Napok” kispályás labdarúgó tornájának lebonyolítása. A további programok: Mikulás Kupa gyerekeknek és Karácsonyi Teremtorna felnőtteknek decemberben.
- Kerékpáros szakosztály (Csordás Viktor vezetésével)
Évadnyitó Kerékpártúra minden évben való megrendezése. Részt vesznek a Nemzetközi és Országos Túrakerékpáros Találkozón, valamint a Kerékpárral a Fertő Tó körül rendezvényen. Hagyományosan az
Életmód Nap keretében is túráznak. Tervezik a Cikolai tó körül egy kerékpáros tájékozódási verseny lebonyolítását, valamint egy Szüreti Kerékpártúra megrendezését is.
Az egyesület elnöke Kőkuti Lászlóné, székhelye Mária u. 11.

A pusztaszabolcsi váltó StaufenbergbenMotor Ördögei Baráti Egyesület

A Motor Ördögei Baráti Egyesület 2009. januárjában alakult meg 75 fővel. A tagság nagy része két éve motorozik és quadozik együtt. A felnőtt csapattagok között szép számmal vannak gyermekek is. A tagságnak nem feltétele hogy rendelkezni kell motorral vagy quaddal. Az egyesület éves programjai között szerepel a Majális lebonyolítása, Motoros találkozó szervezése és lebonyolítása, aktív részvétel az Életmód Napok lebonyolításában. Az egyesület elnöke: Hambalgó László, 2490 Pusztaszabolcs, Béke u. 50/1, honlap címe: www.motorordogei.hu


Kiai Dojo Sportegyesület

Közel 15 éve működik. A Kyokushin Karate csapat jelenleg 25 tagot számlál, akik évek óta a mozgás öröméért űzik a sportágat. 2004-ben kapták meg a település kiváló sportoló csapata címet. Az egyesület nemcsak verseny karatét biztosít elsősorban, hanem egy életformát nyújt azok számára, akik családias légkörben szeretnék eltölteni szabadidejüket. A csapat a tudását, a felkészültségét edzőtáborokban, versenyeken, övvizsgákon méri fel folyamatosan, a megadott határidők betartásával vizsgáznak. Területi, megyei, országos, nemzetközi színvonalú versenyeken, diákolimpiákon tanítványai eredményesen szerepelnek, pl. 2006-ban a Staufenbergben megrendezett Kick Boksz bajnokságon 12 kupát szereztek, 4 fő pedig világbajnok lett.
Fő célul a szellemi, fizikai képességek javítását, a kitartást és az önuralom fejlesztését tartja szem előtt. Edzéseiket a katonás fegyelem és a mesterrel, tanárral, társakkal szembeni tisztelet jellemzi. A nevelési tanításai az edzőteremből kilépve a civil életben is folytatódnak. Fontosnak tartja a gyermekek egészséges életmódra, a sport szeretetére nevelését. Az egyesület 2007-ben az alábbi eredményeket érte el:
- Nyugat Magyarországi Kyokushin Diákolimpia: Horváth Máté és Horváth Ramóna 1. helyezés, Pálinkás Anikó 3. helyezés
- Fudokán OB: Horváth Ramóna 3. hely, Horváth Gergő és Scsavniszky Csaba 2. hely
- Országos Diákolimpia: Horváth Ramóna 1. hely, Horváth Máté 2. hely
- Országos Ifi- junior és Kata verseny: Dékány Anett 3. hely, Horváth Ramóna 3. hely
- Utánpótlás Magyar Bajnokság: Horváth Ramóna 1. hely, Horváth Máté 3. hely
Az országos ranglistán 21. helyen (52-ből) zárták az évet.
Elnök: Simon László, székhelye: Szabolcs liget 7. II/6.

Karate Egyesület

Golden Lions Rögbi Sport Egyesület

Célja a tagok ill. a település rögbi sport iránt érdeklődőinek összefogása. Rendszeres sportolási lehetőség biztosítása tagjainak és az érdeklődőknek. Az egyesület 11 taggal indult. A csapat edzője Horváth József, aki az Érdi Darazsak oszlopos tagja volt és a magyar rögbi társadalom elismert alakja. Fontos számukra a sportág népszerűsítése és a kistérségen belüli megismertetése, versenyek szervezése. Céljuk az egészséges életmódra nevelés különös tekintettel a gyermek és ifjúsági korosztályra, amit rendszeres edzések megtartásával kívánnak megvalósítani.
Rendszeresen megrendezik a Stadler Hungary Kupát. Az NB II-ben a felnőtt csapat folytatja a szereplést, ez hat hazai és egy idegenbeli mérkőzést jelent. Rendszeres programok: rögbi torna megrendezése, Utánpótlás Kupán és Diákolimpián való részvétel.
Elnöke Horváth Zoltán, székhelye Rövid u. 10. Érdeklődni lehet Horváth József edzőnél a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen. Az egyesület honlapja www.goldenlions.extra.hu

Golden Lions Rögbi Csapat

 

Tisztelt Látogatónk!

Honlapunk megújult!
Jelenleg a legfrissebb hírek a pusztaszabolcs.hu oldalon érhetőek el

Simonné Zsuffa Erzsébet
polgármester

Szavazások

Ön szerint hogyan szabályozzák a forgalmi rendet az Arany János utcában?
 

Képek városunkról

album077.jpg